Spagetti algio e olio
Pasta aglio e olie. Pasta med hvitløk og olje. Du vet det er en enkel rett når omtrent halvparten av ingrediensen er nevnt i navnet. Klassisk, enkelt og helt nydelig.
Prep Time5 mins
Cook Time10 mins
Total Time15 mins
Course: middag
Cuisine: Italiensk
Servings: 2
- 200 g spagetti tørket
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 ts tørkede chilliflak
- 1 håndfull bladpersille finhakket
- 1/2 sitron saften av
- pepper til servering
Kok opp godt saltet pastavann. Ta av pastaen rett før den er al dente, som regel ett minutt eller to mindre enn det som står på pakningen.
Mens pastaen koker kutter du hvitløken i tynne skiver. I oljen og hvitløken i en stor stekepanne med høye kanter, og varm opp på medium varme. Når hvitløken så vidt begynner å få litt farge langs kantene skrur du ned temperaturen og har i chiliflakene.
Ha pastaen i stekepannen sammen med en liten øse av pastavannet. Skru opp temperaturen og kok pastaen ferdig i stekepannen. Rør hele tiden så oljen blander seg til en kremete saus. Hvis sausen blir for tørr før pastaen er passe kokt kan du bare ha i litt mer av pastavannet.
Ta av varmen og bland inn finhakket persille. Klem i sitronsaften, og topp med litt nykvernet pepper og gjerne en liten skvett olivenolje