Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Spagetti algio e olio

Pasta aglio e olie. Pasta med hvitløk og olje. Du vet det er en enkel rett når omtrent halvparten av ingrediensen er nevnt i navnet. Klassisk, enkelt og helt nydelig. 
Prep Time5 mins
Cook Time10 mins
Total Time15 mins
Course: middag
Cuisine: Italiensk
Servings: 2

Ingredients

  • 200 g spagetti tørket
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 ts tørkede chilliflak
  • 1 håndfull bladpersille finhakket
  • 1/2 sitron saften av
  • pepper til servering

Instructions

  • Kok opp godt saltet pastavann. Ta av pastaen rett før den er al dente, som regel ett minutt eller to mindre enn det som står på pakningen. 
  • Mens pastaen koker kutter du hvitløken i tynne skiver. I oljen og hvitløken i en stor stekepanne med høye kanter, og varm opp på medium varme. Når hvitløken så vidt begynner å få litt farge langs kantene skrur du ned temperaturen og har i chiliflakene. 
  • Ha pastaen i stekepannen sammen med en liten øse av pastavannet. Skru opp temperaturen og kok pastaen ferdig i stekepannen. Rør hele tiden så oljen blander seg til en kremete saus. Hvis sausen blir for tørr før pastaen er passe kokt kan du bare ha i litt mer av pastavannet.
  • Ta av varmen og bland inn finhakket persille. Klem i sitronsaften, og topp med litt nykvernet pepper og gjerne en liten skvett olivenolje