Go Back
Print Recipe
4 from 1 vote

Bao bun fylt med kinesisk pulled pork

Dampede melboller, fylt med saftig svinekjøtt
Servings: 4

Ingredients

Pulled pork

  • ca 400 g utbenet svinenakke evt nakkekoteletter
  • 1 ss five spice
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss hoisinsaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 1 ss finhakket hvitløk 2-3 fedd
  • 2 ss finhakket ingefær

Bao Bun

  • 380 g siktet hvetemel
  • 1 dl vann romtemperatur
  • 1 1/2 dl melk romtemperatur
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss nøytral olje

Tilbehør

Asiatisk slaw
  • 2 gulrøtter
  • 1 stor nepe evt 2 små
  • 1 rettich evt 4-5 vanlige reddiker
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 1-2 vårløk
  • salt og pepper smak til

Dipping saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • sesamfrø

Hurtigsyltet rødkål
  • 1/2 rødkål
  • 1 dl edikk
  • 1 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 10 pepperkorn (hele)

Instructions

Pulled pork

  • Sett ovnen på 150 grader. 
  • Del kjøttet i store terninger. Størrelsen er ikke så farlig, men et par centimeter funker bra. Krydre med five spice på alle kanter. Varm oljen i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttet raskt på alle kanter, ca 30 sekunder på hver side. Målet er å få en fin stekeskorpe, ikke gjennomsteke kjøttet.
  • Bland sammen alle ingrediensen til sausen i en liten bolle. Ha det stekte kjøttet i en ildfast form med lokk, hell over sausen og godt sammen med kjøttet. 
    (Har du ikke en form med lokk så funker det fint å bruke en vanlig form å dekke med et par lag med aluminiumsfolie. Bare sørg for å klemme godt ned rundt formen så det blir helt tett).
  • Sett i ovnen og la stå i 3-4 timer. Når kjøttet lett faller fra hverandre er det ferdig. (. Bruk et par gafler til å dra kjøttet fra hverandre og bland sammen med sausen i formen. 

    Tips: Når du setter inn kjøttet  passer det å begynne med rødkålen

Hurtigsyltet rødkål

  • Varm opp vann, edikk, sukker, salt og pepper i en liten gryte. Trekk av platen når det så vidt begynner å koke, og la stå mens du kutter kålen
  • Del den halve kålen i to på langs (så hver bit blir kvarte kålhoder). Del så hver bit i tynne strimler på tvers. Ha kålen i et helt rent glass med tett lokk, og hell over edikk-blandingen. 
  • La stå i romtemperatur i et par timer, før du setter i kjøleskapet frem til servering. 
    Tips: Er du nøye med å bruke helt rent utstyr og glass holder kålen seg fint i flere uker i kjøleskap, og passer til det meste (nydelig til grillmat, på burgeren og til stekt kylling).

Bao bun

  • Bland sammen melk, vann, sukker og gjær i en bolle. La stå i 10-15 minutter.
  • Ha melet i bollen til kjøkkenmaskinen sammen med salt og olje. 
    Hell over væsken og elt på medium hastighet i 5-10 minutter til deigen blir glatt og elastisk og slipper kanten. Dekk til bollen, og hev på et lunt sted i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  • Del deigen i 12 like store biter, form til små boller og klem flate. Kjevle hver bit til en sirkel med diameter på 10-12 cm. 
  • Legg 2 ss fyll i midten, og klem sammen deigen rundt fyllet. Jobb rundt deigen og klem sammen i små folder. Teknikken er enklere å se enn å forklare, så ta en titt på denne videoen. Dette kan være litt vanskelig de første gangene, men smaken blir så klart like god om du bare samler deigen og klemmer sammen i toppen uten foldene.
  • Legg hver bolle på en liten bit bakepapir, og legg i damperen. Sett over en gryte med kokende vann og damp med lokk i 15 minutter. Ta av platen, og la hvile i 5-10 minutter før servering.
    Tips: Det mest autentiske er å sette bambusdamperen rett på bordet og servere fra denne, men skal du lage flere tar du bare de ferdige bollen på et fat, og damper de neste mens dere spiser, så blir de akkurat ferdige til neste runde.

Asiatisk Slaw

  • Skrell grønnsakene og kutt de i tynne staver. Rør sammen eddik og sukker, og hell over grønnsakene. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.
    Top med finkuttet vårløk og sett kjølig frem til servering. 

Dipsaus

  • Rør sammen alle ingrediensene og topp med sesamfrø