Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Shakshuka

Posjerte egg i en krydret tomatsaus - perfekt for helgebrunchen! 
Prep Time15 mins
Cook Time15 mins
Total Time30 mins
Course: brunch, middag
Cuisine: marokkansk
Servings: 4

Ingredients

  • 1 stor gul løk evt 2 små
  • 2 røde paprika
  • 1 chilli varier gjerne mengde og type etter smak
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/4 ts cayenne pepper eller vanlig chillipulver
  • 2 ts røkt paprikapulver eller vanlig paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 800 g (to bokser) hermetiske tomater hakkede
  • 4-6 egg så mange du får plass til i pannen
  • 100 g feta ost
  • salt og pepper smak til
  • 1 håndfull frisk persille

Instructions

  • Start med å dele opp grønnsakene: Del løken, hvitløksfeddene, paprikaene og chilien i tynne strimler. Varm opp oljen i en stekepanne med lokk. Ha i løk, paprika og chili. Stek på høy varme og rør av og til. Stek til noe av løken begynne å bli godt brunet, men ikke brent. Skru ned varmen til medium og ha i krydderne (spisskummen, cayenne, paprika) og hvitløk og stek i rundt 1 minutt. Ha i tomatpuré og stek i 1 minutt til mens du rører. Hell over tomatene, skru ned varmen til det så vidt bobler, og la stå i 10-15 minutter uten lokk. Smak til med salt og pepper, og evt mer av krydrende.
  • Lag små groper i sausen, og knekk eggene i. Dekk til litt av hviten med sausen og salt og pepre toppen av eggene. Sett på lokket, og kok på lav varme i 6-8 minutter, til eggene er sånn som du liker de. 6 minutter gir en ganske rennende plomme, og etter 8 minutter er plommen mer fast.
  • Topp med smuldret feta ost og grovhakket persille. Sett pannen på bordet, og server med godt brød til.