Go Back

Samosa i tortilla - Samosadilla

Cook Time30 mins
Cuisine: Indisk
Servings: 4

Ingredients

Samosa fyll

  • 600 g poteter
  • 1 medium gul løk
  • 2 dl grønne erter frosne
  • 1 grønn chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts finhakket ingefær
  • 1 sitron saften av
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • 6 tortillalefser

Krydderblanding

  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt korianderfrø
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malk sort pepper
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts garam masala

Grønn urte chutney

  • 1 stor håndfull koriander eller bladpersille
  • 1/2 dl mynteblader
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 grønn chili
  • 1 lime saften av
  • 1 dl yoghurt naturell
  • salt og pepper smak til

Instructions

  • Start med å skrelle potetene og kutt de i små terninger. Ha potetene i en kjele med saltet vann, kok opp og kok til potetene er møre, ca 10 minutter
  • Lag krydderblandingen ved å blande sammen alle de krydderne i en liten bolle.
  • Varm opp olje og smør på medium varme i en stekepanne. Kutt løken i små biter og stek i på medium varme til den blir blank. Finhakk chili, ingefær og hvitløk og stek sammen med løken i 1-2 minutter. Ha i krydderne og stek videre i 1 minutt mens du rører. Ha i de frosne ertene og stek i rundt 3 minutter, til ertene har du tint og begynner å bli myke. Ta pannen av varmen, ha i potetene og sitronsaften. Bland alt godt sammen. Det gjør ikke noe om du moser noen av potetbitene. Smak på fyllet og juster etter ønske - du kan fint tilsette mer salt, chilli eller sitron hvis du ønsker nå.
  • Spre fyllet utover halvparten av tortilla-lefsen, men ikke helt ut til kanten. Brett den andre halvdelen over og press sammen. Stek i en panne med litt olje på medium-høy varme til tortillaen får en fin stekefarge, omtrent 2-3 minutter. Snu og stek like lenge på den andre siden. Del i 3 biter og server med chutney-sausen.

Grønn urte chutney

  • Den grønne urte chutneyen er enkel å lage: Klem saften av limen rett i en blender eller bollen til en food processor. Skrell hvitløken og ha i. Fjern de groveste stilkene fra korianderen og ha i sammen med mynten, chilien (ta ut frøene hvis du vil ha den mindre sterk) og yoghurten. Kjør til du har en glatt, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper og ha en liten serveringsbolle.